"Граждани за София" настояват за международен одит на Столичната община

"Граждани за София" настояват за международен одит на Столичната община
A A+ A++ A

Организацията "Граждани за София" настоява за международен одит на Столичната община за 10-те години от влизането на България в ЕС. Това каза на пресконференция в централния пресклуб на БТА арх. Димитър Димитров.

Според Димитров от българска страна в него трябва да участват омбудсманът Мая Манолова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева, експертите проф. Боян Дуранкев и Мика Зайкова, представители на собствениците в урбанизираните части.

Одитът трябва да провери как през последните 10 години е изразходван столичният бюджет, как се разходват местните данъци, събирани в столицата, които според Димитров за 10 години, са около 7 млрд. лв. По думите му трябва да се осъществи контрол на разхода на законно предадените от гражданите на София в държавния и общинския бюджет. Одитът трябва да даде отговор на въпроса може ли тези пари, които гражданите дават, да работят по-добре за града и неговите обитатели, посочи архитектът.

Трябва да се изчислят и пропуснатите средства, които не са събрани като данъци от огромните търговски фирми, смята още арх. Димитров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници