Добрев в Израел: Снимката на атентатора е готова на 96%

Добрев в Израел: Снимката на атентатора е готова на 96%
„До няколко дни ще получите цялостни снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му“, заяви Добрев в Йерусалим. Снимка: БТА
A A+ A++ A

Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви, че експертите по съдебна медицина са близо до сглобяването на снимка на атентатора самоубиец, който уби шестима души при нападение срещу израелци в Бургас на 18 юли.

„Разследването на атентата напредва и ние успяхме да пресътворим 96% от лицето на убиеца“, заявил Добрев на среща с израелския президент Шимон Перес в Йерусалим“, съобщава канцеларията на държавния глава, цитирана от АФП и БГНЕС.

„До няколко дни ще получите цялостни снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му“, допълнил Добрев.

По думите му разследването показало, че атентаторът е бил в България около 20 дни преди да се взриви в автобус с израелци на бургаското летище.

При атентата загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса.

Министърът съобщил, че се провежда интензивно издирване на още съучастници.

Малко след атентата на 18 юли властите пуснаха видео от летището с дългокос млад мъж, облечен като турист, за когото се смята, че е атентаторът самоубиец.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Бургас #атентат #Шимон Перес #Израел #президент #Йерусалим #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници