Елена Йончева и Георги Михайлов се отказаха от депутатски имунитет

Елена Йончева и Георги Михайлов се отказаха от депутатски имунитет
A A+ A++ A

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказаха доброволно от депутатския си имунитет. Това обявиха самите те пред журналисти в парламента. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че те няма да бъдат изключени от парламентарната група и левицата застава зад тях.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал депутатската защита да падне за шестима народни представители - двама от БСП, трима от "Воля" и на един от ГЕРБ.

Йончева обяви обвиненията за абсурдни. Според нея тези клевети отдавна се лансират от депутати от ГЕРБ, а тя самата неколкократно е призовала за проверки.

"Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ, това е класическа схема за сплашване", посочи депутатът. Йончева отбеляза, че обвинението идва два дни, след като от БСП са поискали независима техническа експертиза на магистралите у нас в европейски лицензирани лаборатории.


Тя декларира, че единственият договор, който е имала, е бил за телевизионна техника за заснемане на документални филми за Сирия, Турция и Украйна.

Не смятам, че съм извършил закононарушения, като изпълнителен директор заварих болницата с 25 млн. лв. задължения, а при управлението на екипа, който ръководих, тя намали дълговете, коментира Георги Михайлов. Той увери, че е напълно спокоен и смята, че всички неясноти ще бъдат изчистени.
На заседание на ПГ на левицата е било решено двамата доброволно да се откажат от имунитета си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино