Обучават директори на столични училища в иновативни технологии

Обучават директори на столични училища в иновативни технологии
A A+ A++ A

Столичната община организира среща, на която директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в сферата на дигиталните умения в Лабораторията за иновации и предприемачество. Продуктите, които са предназначени за обучение на ученици бяха представени от Microsoft, пише Столица.бг

Директорите видяха и програмирането на два робота, които ще бъдат дарени на Софийската лаборатория за иновации, за да могат учениците да се обучават на програмиране. Кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева също присъстваха на събитието.

Фандъкова обясни, че лабораторията работи само от месец и половина, но до този момент повече от 600 младежи са я посетили. Тя допълни, че основната цел на общината е София да се превърне в град на иновациите. Първото обучение за ученици по предприемачество и дигитални умения ще започне на 4 декември. Стопанският факултет на Софийския университет и Асоциацията на завършилите стопанския факултет са партньори на инициативата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино