Андрей Делчев: Законът за горивата трудно ще проработи без наредбата към него

Андрей Делчев: Законът за горивата трудно ще проработи без наредбата към него
A A+ A++ A

Законът за горивата трудно ще проработи без наредбата към него, с която се създава процедурата за регистрация на всички търговци на течни горива. Това каза изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Законът трябва да влезе в сила в края на януари 2019 година, но наредбата наскоро беше оттеглена от Министерството на икономиката, за да бъде поправена. Това ще затрудни и търговците, посочи още Делчев: 

"Интересно ми е да видя, след като беше оттеглена и ще бъде готвена нова, с какво тя ще се различава толкова много от първата, тъй като това наистина, в голяма степен, е процедурен акт. Разбира се, това внасяне - оттегляне, внасяне - оттегляне създава правна несигурност, защото нарушава процедурата по обществено обсъждане, нарушава сроковете. Законът, разбира се, ще влезе в сила, но тогава всички търговци ще започнат да питат, изправните: "Как да прилагаме,закона след като не е разписана тоталната процедура. Очевидно, без приемането на наредбата, законът не може да проработи".
Юристът на асоциацията Светослав Бенчев посочва какво е положителното на закона: 

"Има пропуски, особено с оглед контрола. Знаете, изключително много институции контролират движението на нефтопродукти от входа до крайния клиент. Това, което прави законът и което е много важно, е, че то обединява всъщност и координира тези контролни институции".

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници