ВМРО призова депутатите да се обединят срещу пакета "Мобилност"

ВМРО призова депутатите да се обединят срещу пакета "Мобилност"
A A+ A++ A

Народните представители от ВМРО отправят призив към всички партии в парламента да изразят обща позиция, а Народното събрание да излезе с декларация по предлагания пакет "Мобилност", известен и като закона "Макрон", съобщиха от пресцентъра на партията в сряда.

"Предложенията по пакета "Мобилност" ще ощетят българското семейство. У нас автомобилният транспорт осигурява около 17% от БВП на България и дава прехрана на поне 150 000 български семейства. Виждаме как Франция и Германия налагат силово своите интереси и желаят да откраднат тези шофьори и да фалират българските фирми". Това са част от аргументите на патриотичната формация, посочени в съобщението.

"Свидетели сме на драстичен и нагъл опит за унищожаване и кражба на българския бизнес чрез законодателството на Европейския съюз, извършван от правителствата на Франция и Германия. Драстично се нарушават правилата на свободната конкуренция и свободния пазар", заявяват от ВМРО.

Според тях българското правителство трябва остро да се противопостави на приемането на това законодателство, включително като използва възможността да наложи вето на важно за Германия или Франция решение, каквото и да е то.

Заместник-председателят на ВМРО и депутат в 44-ото НС Искрен Веселинов е коментирал в профила си във Facebook, че пакетът "Мобилност" трябва да бъде отхвърлен, защото е вреден. Веселинов е категоричен, че "битката е загубена, но не и войната".

"Народното събрание трябва да излезе с декларация, за да покажем, че ЕС е обединение на равноправни нации, а не колониален проект", пише Веселинов.

От своя страна българският евродепутат Ангел Джамбазки декларирал, че ВМРО подкрепя и ще помогне при организирането на всеки един справедлив протест пред ЕП и ЕК. Той настоява българското правителство да излезе с ясна и недвусмислена позиция по темата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници