Играта Dead Trigger става безплатна и за iOS

Играта Dead Trigger става безплатна и за iOS
A A+ A++ A

Наскоро чешкото студио Madfinger Games разбуни духовете, като заяви, че заради прекалено голямата степен на пиратство в Android ще започне да предлага новата си игра Dead Trigger безплатно. Първоначално заглавието струваше 1 долар. Компанията обаче реши да направи същото и с версията за iOS и причината отново се крие в лекотата на пиратстване на приложения. Според шефа на Madfinger Games при платформата на Apple броят на пиратите е равен на броя отключени устройства с нея, но като цяло iOS има една степен на защита повече спрямо Android и това е процесът на отключване (jailbreak).

Той е разочарован от липсата на защита на авторите на софтуер и за двете платформи и изглежда, едно от решенията на това е преминаването към т.нар. freemium модел на дистрибуция. При него приложенията са безплатни, но ако искат да получат достъп до определени възможности, потребителите трябва да закупят допълнително съдържание. Това важи и в случая на Dead Trigger, където потребителите могат да купят ъпгрейди на оборудването си. Тези, които вече са платили за играта, преди да стане безплатна, получават достъп до безплатно съдържание.

Не трябва да забравяме обаче, че голяма част от пиратите нямат избор, освен да бъдат такива. Google Play Store не поддържа разпространението на платени приложения в много страни, включително в Китай, и единственият начин на потребителите там е да си набавят платения софтуер по друг начин.

http://www.gamezebo.com/news/2012/08/01/piracy-and-premium-vs-freemium-madfinger-games-developers-dilemma

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници