НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО: Папата призова да не робуваме на материалното

НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО: Папата призова да не робуваме на материалното
A A+ A++ A

В своята тържествена служба за Бъдни вечер главата на римокатолическата църква папа Франциск призова хората да си спомнят, че посланието на Рождество Христово е любов, състрадание и споделяне. Тържествена литургия беше отслужена и в родното място на Иисус Христос - Витлеем.

В шестата си служба в навечерието на Рождество Христово папа Франциск призова хората да живеят по-скромен живот, без да робуват на материалните неща.

 

В базиликата „Свети Петър” във Ватикана той осъди и растящото разделение между богати и бедни, като припомни, че раждането на Иисус Христос в обор трябва да накара всеки да се замисли за смисъла на живота.

В коледната си литургия по повод Рождество Христово най-високопоставеният представител на Римокатолическата църква в Светите земи - архиепископ Пиербатиста Пицабала, призова християните да не изоставят градовете, в които Христос се е родил, живял и е умрял.

На службата присъстваха палестинският президент и премиер, както и много богомолци. Заради относителното спокойствие през последните 2-3 години Витлеем се радва на рекордни посещения за Рождество Христово. Още от началото на декември хотелите бяха изцяло запълнени от богомолци и туристи от цял свят.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници