Задръствания и тежка катастрофа заради снега на Черна нива

Задръствания и тежка катастрофа заради снега на Черна нива
A A+ A++ A

Обилният снеговалеж в Кюстендилско предизвика задръстване в района на Черна нива край Дупница. За няколко часа в преспите сняг останаха блокирани тирове и леки автомобили, сигнализираха потърпевши.

 

„Не може ние, водачите, да сме виновни за това, че не се чистят пътищата. Какво като сме със зимни гуми. Два дни вали сняг и ние отново сме в капан на зимата“, гневяха се водачи.

От пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил обявиха, че в района на Черна нива има аварирал тир, поради което временно е било преустановено движението. Заради обилния снеговалеж в същия участък от пътя е станала тежка катастрофа между два леки автомобила „Опел“. „До инцидента се е стигнало, след като единият от водачите е бил засечен на пътя. Двата автомобила са смачкани до неузнаваемост. Пострадал е един човек, който е закаран в Кюстендилската болница. Състоянието му е сериозно“, обяви и говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Заради обилния снеговалеж снегопочистващите машини буквално не смогваха. Цялата налична техника почистваше и опесачаваше пътищата на територията на община Кюстендил, обяви говорителят на администрацията, Зоя Александрова.

Почистването обхваща 310 улици с дължина 104 км в град Кюстендил, 109 км в малките населени места и 298 км международна пътна мрежа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници