Нинова предрече победа на БСП на евровота

Нинова предрече победа на БСП на евровота
A A+ A++ A

Соцлидерът Корнелия Нинова започна нетрадиционно доклада си пред червения конгрес. Тя обяви, че Елена Йончева през последните дни прави ново разследване, в което уличавала министри в корупционен сговор. То било тайна досега, разбули я соцлидерката, предава канал3.

"Последния месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи", заяви Нинова и така започна политическия си доклад пред делегатите на 49 конгрес на БСП. Соцлидерката призова делегатите да подкрепят декларацията, която партията ще гласува в защита на Елена Йончева.

Иначе Корнелия Нинова вижда БСП победител на евровота, ако изборите се проведат честно, тъй като в момента с ГЕРБ били на равен старт и социалистите имали голям шанс да победят.

"Корабът на управлението потъва и първи го напускат Обединените патриоти", отбеляза в пасажа с критики към властта соцлидерката. "Те досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят, като се разграничат", посочи Нинова. Според нея Бойко Борисов е неспособен да овладее ситуацията, за да осигури стабилност на управлението. Нинова упрекна ГЕРБ, че "докато си правят дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, народът се топи и един  средно един голям град, колкото Разград, изчезва всяка година".

Соцлидерката обеща, когато БСП дойде на власт, да прекрати войната на изпълнителната власт с президента, както и да възстанови силата на съдебната власт.

Соцлидерката намери начин да отправи успокоително послание и към вътрешната опозиция, че няма как да заема поста повече от два мандата.

"Вечни председатели няма. Нашата партия не се крепи на един човек и на председателя си. Тя се крепи на вас, членовете и симпатизантите. Затова и председателят - 8 години и край!"

Нинова очерта основните постулати на БСП във "Визия за България", сред които въвеждането на един учебник по един предмет в училище и премахване на финансирането от Здравната каса за частните болници. Соцлидерката само маркира идеите на червените, които по-късно ще бъдат подробно представени на форума.

На финала на речта си тя благодари на депутатите си от парламентарната група на "БСП за България", които били "невероятни бойци" и кръстосали страната за над 500 срещи с хората.

"Промяната в България започна, макар и бавно, макар и трудно, вярвам, че тя ще стане, вие сте нейните носители", надъха Нинова делегатите на конгреса, сред които партийният актив от страната и депутатите, и им нареди през следващите месеци да подадат ръка на всеки българин, който милее за справедливост, свобода, семейство и род. "Дайте им смелост и сила, нека бъдат част от промяната, тя е за тях, тя не може да стане без тях. Скъпи българи, повярвайте в себе си, не се страхувайте. Силата не е в политиците, силата е във вас, всичко зависи от вас", отправи тя предизборно послание и към безпартийните.

А щом Нинова завърши речта си и започна представянето на "Визия за България", делегатите се изсипаха извън от залата, за да пият кафе и да изядат по един конгресен сандвич. Кулоарите на Зала 3 се препълниха от хора, а пушачите превзеха терасата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино