Масаж на простатата – пример за съчетаване на полезното и приятното

Масаж на простатата – пример за съчетаване на полезното и приятното
A A+ A++ A

Простатата е екзокринна жлеза, която може да се достигне чрез проникване на няколко сантиметра в ануса на мъжа. Масажът на простата е добър пример за съчетаване на полезното с приятното.

Простата има хиляди нервни окончания, стимулирането на които е свързано с приятно усещане. Масажът на простатата по време на полов акт стимулира ерекцията на мъжа (и може да бъде полезна в случай на проблем с ерекцията), удължава половия акт, задържайки еякулацията за няколко минути повече.

Оргазмът, отключен при мъжа по време или скоро след масаж на простата, е по-завладяващ и се свързва с мощен прилив на енергия в цялото тяло, а не само в гениталиите. Най-вероятно този ефект на масажа се дължи на стимулирането на жлезата и повишаване отделянето на специфични вещества в кръвообращението.

Освен че е свързан с положителни емоции, масажът е полезен от профилактична гледна точка. Проблемите с простатата са често срещани, особено при мъжете над 50 години. Простатитът (възпалението на простатата) е заболяване, при което масажирането на простатата има благоприятен ефект. С профилактична цел специалистите препоръчват масаж на простатата да се прави веднъж седмично за 3 до 5 минути.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници