Банов заяви, че обвиненията на Йончева са скалъпени

Банов заяви, че обвиненията на Йончева са скалъпени
A A+ A++ A

След обвиненията на Елена Йончева за корупция министърът на културата Боил Банов заяви, че данните са скалъпени. 

Преди минута приключи изявлението на министъра на културата Боил Банов. "Готов съм да подам оставка, ако тя ми бъде поискана", каза той, но ще подам тази оставка не от чувство за вина, каза още, без да стане ясно дали от разговора му с премиера Бойко Борисов тази оставка вече е поискана. Това, което смята Боил Банов за записите, разпространени от депутата Елена Йончева, е, че това е опит за гавра. Според него този запис вероятно е монтаж от различни негови изказвания. Ето какво каза той.

“Тази искова молба е на министерство на културата, която аз като зам.-министър съм съгласувал във връзка с иск към фирмата за просрочено време и за неизпълнени дейности за 750 хил. лева. Това, което се скалъпва в момента, между другото, за да бъда откровен докрай съвсем, ще ви кажа, че от четири години съм рекетиран с някакви записи, лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на дирекция "Европейски програми" в министерство на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, за несправяне, включително и с хипотези такива. Така че четири години съм рекетиран с този запис. Само че аз съм много спокоен и всички, които работят с мен знаят, че аз не се подавам на рекет".

Това заяви Боил Банов и каза още: "Не съм разстроен, ядосан съм" и допълни многократно, е, че въпросният Ангел Ангелов наистина го е рекетирал, но това не се е случвало през последните четири-пет дни, а въпросните записи, които бяха разпространени, според него, са от периода 2015-2016 година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници