Мая Манолова: "Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки

Мая Манолова: "Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки
A A+ A++ A

Трета година се развива съдебната сага между мен и "Топлофикация София". Зададохме въпроса колко са събраните от юристконсулти пари от столичани и за какво са похарчени. Това заяви в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая Манолова.

"Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лв. По думите на Мая Манолова целта е една - да се съберат допълнителни суми от юристконсулти.

Тя цитира данни, според които са събрани 15 млн. лв. по този начин. Платени са огромни суми на адвокатски кантори от "Топлофикация".

Омбудсманът Мая Манолова ще участва в заседание на Административен съд в столицата по жалба срещу "Топлофикация София" заради отказан достъп до общест...

Омбудсманът сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация.

Мая Манолова, омбудсман: Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени.

За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките и втори път по заведено дело, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Тя допълни, че има съмнения за "чадър" над "Топлофикация София" не само от Столичната община, но и от всички институции.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници