ДПС скочи срещу Луковмарш, иска общо решение на НС

ДПС скочи срещу Луковмарш, иска общо решение на НС
A A+ A++ A

ДПС отново разкритикува провеждането на т.нар. Луковмарш в столицата, като го определиха като профашистко мероприятие. Според движението действията срещу него ставали само декларативно и изтъкват, че в забранени формации в Европа са намерили поле за изява и са участвали в него.

Джейхан Ибрямов изрази недоволството си, че институциите не са изпълнили задълженията си да не допускат шествието. Наказателния кодекс съдържа разпоредби, забраняващи подобни шествия., каза депутатът и добави „Историята трябва да се помни и уроците от нея също”.

Според него не трябва да се позволяват нито десни, нито леви фашисти и поиска обща позиция на НС по темата. По думите му партиите, които не искат да реагират, са политически сурогати, а основен идеолог на Луковмарш били от ВМРО. „Докога ГЕРБ ще прикриват политическите си партньори", попита той. депутатът.

От ДПС припомниха, че още в края на януари са внесли решение заради нарастващите неофашистки прояви. То било разпределено на пет комисии, но така и не е разгледано. От движението разглеждат това като „демократичен тест към партиите”, като е поискала да се осъди Луковмарш., но това така и не станало. От ДПС припомниха, че лидерът Мустафа Карадайъ е правил писмо до всички посланици на страни от ЕС, включително до САЩ, Русия и Китай и ги молят да следят отблизо случая.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници