Критично е състоянието на мъжете, обгорели при взрива край Разград

Критично е състоянието на мъжете, обгорели при взрива край Разград
Единият от пострадалите е със 70%, а другият – с 80% изгаряния, това означава, че 80% от повърхността на тялото е засегната и кожата е унищожена," уточни проф. Огнян Хаджийски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В критично състояние и с реална опасност за живота са двамата по-тежко пострадали след взрива на газстанция в Разград, съобщи началникът на Секцията по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов" проф. Огнян Хаджийски.

„Единият от пострадалите е със 70%, а другият – с 80% изгаряния, това означава, че 80% от повърхността на тялото е засегната и кожата е унищожена", уточни проф. Огнян Хаджийски, цитиран от БГНЕС.

По-рано във вторник двамата мъже бяха транспортирани от Русе до „Пирогов" с хеликоптер по нареждане на здравния министър Десислава Атанасова.

„Двамата са били обработени добре в Русе. След това транспортът е бил комфортен. За това изгаряне болните бяха в добро състояние. Не можем да кажем, че транспортът е повлиял за влошаване на състоянието им", обясни проф. Огнян Хаджийски.

Общо петима души пострадаха при взрива на газстанцията в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен в късния следобед на понеделник.

Освен транспортираните за хоспитализация в Русе, мъж на 50 години е бил настанен в хирургичното отделение на болницата в Разград. Други двама от пострадалите са прегледани в спешното отделение на лечебното заведение и са освободени за домашно лечение.

Пожарът е предизвикан от изтичаща газ от фланеца, свързващ две цистерни, която се е възпламенила.

Инцидентът стана по време на зареждане на стационарната цистерна на обекта с газ пропан-бутан от товарен автомобил с прикачена към него цистерна със словенска регистрация.

Една от версиите, по които се работи, е техническа неизправност, но съществува и вероятност инцидентът да е следствие на човешка небрежност.

Сигналът бе получен около 17:30 часа, а горенето бе преустановено около 30 минути след полунощ.

#Разград #газстанция #„Пирогов" #Огнян Хаджийски #Русе #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници