Двама полицаи са подпомагали престъпната група от "Орландовци"

Двама полицаи са подпомагали престъпната група от "Орландовци"
A A+ A++ A

Полиция блокира столичния кв. "Орландовци". Задържани са над 15 души. Акцията на МВР и прокуратурата е срещу организирана престъпна група, която се е занимавала с наркоразпространение, кражби и грабежи. Проверява се дали двама полицаи от 2-ро РПУ не са осигурявали чадър на престъпната група. От сутринта в квартала бяха претърсени десетки адреси.

Рано тази сутрин квартал Орландовци осъмна под полицейска блокада. Претърсени бяха десетки адреси. Разследващите са намерили оръжие, контрабандни цигари, скъпи автомобили и инструменти за разбиване. От МВР заявиха, че групата е разработвана близо половин година. Задържаните развивали широк кръг от дейности.Иван Гешев, зам.-главен прокурор: От кражби на релси и чупене на паметници в гробищния парк, който е наблизо, с цел хората да си платят и да бъде възстановен, до доста сериозни грабежи и разпространение на наркотици.Георги Хаджиев, директор на СДВР: Има установени над 10 жилищни сгради, които са се присъединили към ел. мрежата незаконно. Предстои да бъде документирана и тази престъпна дейност.

Според разследващите има данни, че двама взводни командири от ,,Охранителна полиция" са част от престъпната група. Тяхна задача била да осигуряват чадър.Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Предстои да бъде доказана тяхната вина, за да им бъдат повдигнати обвинения, че са ги подпомагали при извършването на кражби. Тяхната дейност се е осъществявала в това да няма на мястото, където се извършват престъпленията, да няма полицейски сили.Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Част от тази група са лица, принадлежащи към така наречения клан на Гольовците. Да не кажа, че 90% от лицата, които са задържани са свързани с този известен български род.

Утре ще стане ясно на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници