Арестуван е шефът на НОИ-Силистра

Арестуван е шефът на НОИ-Силистра
A A+ A++ A

Шефът на териториалното подразделение на Националния осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев е задържан. Спецпрокуратурата разследва източването на пенсионния фонд чрез отпускането на пенсии с фалшиви документи, съобщи за "По света и у нас" зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Освен с най-много пенсионирани по болест Силистра се оказва, че е регион, където без да си работил, можеш да получиш максимална пенсия.

Според разследващите шефът на НОИ в града Милен Пенчев е участвал в схема, чрез която се удостоверявало, че определен човек е работил в минната индустрия необходимия брой години, за да получи най-високата пенсия, която закона позволява.

Обиски се правят и на различни адреси в София. Услугата е струвала 10 000 лева, които групата на Пенчев прибира. Била обаче достъпна, защото се предлага на разсрочено плащане след отпускането на пенсията. След това картата се връща на пенсионирания и той получава пенсията си пожизнено.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Картата - дебитната, по която се получава тази пенсия седи в част от групата и те се занимават с това да всеки месец да теглят пенсията, докато не се събере сумата от 10 хиляди лева, колкото струва услугата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници