От БСП зоват ОП: Не се регистрирайте, за да не опростят парите на мюфтийството!

От БСП зоват ОП: Не се регистрирайте, за да не опростят парите на мюфтийството!
A A+ A++ A

"В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв. на Главно мюфтийство, въобще не става въпрос за етническия мир или някакво потивопоставяне на общности. Призоваваме управляващите да не злоупотребяват с тази тема". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция в централата на БСП, цитиран от партийния пресцентър.

Свиленски коментира ,че българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става въпрос. Той добави, че мотивите на този законопроект и анализът за въздействие се състоят точно от три реда, в които не се дава отговор- какви са задълженията, колко са и на кого точно са.

Свиленски призова представителите на мнозинството да излязат и да обяснят- за колко пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма. Той припомни, че през месец декември 2018 г. законопроектът е гледан в комисията по вероизповедания и там народен представител от ГЕРБ е заявил, че това е политическо решение.

Свиленски попита - каква е политическата цена на това решение. Той коментира още, че тази стенограма е била укривана повече от три месеца и след като представителите на левицата са обявили, че тя се крие, е качена на сайта на парламента. Той коментира и думите на Валери Симеонов, който заяви, че когато има непочтена сделка, тя винаги бива определяна или като въпрос от национална сигурност или като секретна. "Такава непочтена и корупционна сделка ли беше случаят с оградата по границата", попита Свиленски. 

"Колеги от ОП, ако не искате законопроектът за опрощаването на дълговете на Главно мюфтийство да бъде приет, просто не се регистрирайте в деня, в който се приема", призова Георги Свиленски.

За призивите на патриотите БСП да се върне в пленарна зала, Свиленски коментира, че няма как да си част от управляващата коалиция, да играеш ролята на опозиция и в същото време да твърдиш, че БСП е виновна.

"БСП има ясно решение за напускането на Народното събрание и сме решили и кога ще се върнем", заяви Георги Свиленски.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници