Йотова: Има последна възможност за отпадане на пакет “Мобилност“

Йотова: Има последна възможност за отпадане на пакет “Мобилност“
A A+ A++ A

Има още една последна възможност в самата сряда да бъде поискано отпадане на дискусията по пакет “Мобилност“ в Европарламента в Страсбург, заради това че са внесени над 1500 изменения, с които не са се запознали своевременно всички евродепутати, коментира днес вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя заяви, че за съжаление първият шанс беше пропилян:

"Жалко, вчера пропуснахме една чудесна възможност, винаги в понеделника, когато се гласува дневният ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и виждате, че вчера са били може би малко повече от 300 от близо 800 човека депутати в ЕП. Винаги може да се случи така, че човек да закъснее, да закъснее полет или да има някакво друго препятствие, или някакъв друг ангажимент, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи, от собствената парламентарна група, така че интересът да бъде спазен", каза Йотова.

"Сега е на ход Бойко Борисов като министър-председател и като председател на ГЕРБ. Нека да изчакаме тяхното решение и тогава ще бъдем по-миродавни в коментарите си", коментира Йотова по повод скандалите с имотните сделки на властта.

Елементи на политическа криза има още от напускането на БСП на пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба. Това не е нормална атмосфера и нормална работа на българския парламена, отбеляза Йотова.

Йотова не знае законите, които се приемат в каква доза категоричност са те, при положение, че не се приемат с достатъчна дускусия.

"Законите не се правят за 240 народни представители, а за всички български граждани", категоричен е вицепрезидентът.

На въпрос, ако ГЕРБ отпаднат от власт, кой може да дойде на тяхно място, Йотова се учуди на поставения въпрос и посочи, че живеем в демократична държава и хората са тези, които ще решат на кого да се доверят.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници