Мобилните оператори на съд заради sms игрите

Мобилните оператори на съд заради sms игрите
Това е второто подобно нарушение на мобилните оператори.
A A+ A++ A

Комисията за защита на потребителите (КЗП) завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора Mtel, Globul и Vivacom, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Исковете са за агресивната практика на мобилните оператори да изпращат настойчиви и непоискани търговски съобщения при провеждането на играта „Стани милионер“.

Проверката на КЗП констатира, че нарушенията се повтарят. В началото на годината при провеждане на аналогична хазартна игра „СМС за милиони“ – „Пари на мига“, трите мобилни оператора са прилагали същата агресивна търговска практика, забранена със заповеди на председателя на КЗП Веселин Златев.

Организаторът на играта – „Ню геймс“ ООД, с действията си заблуждава потребителите, като премълчава съществена информация, отнасяща се до начините за участие и отказ от играта, коментират от КЗП.

За него това също е повторно нарушение и за преустановяването му ще бъде заведен колективен иск.

Проверката на Комисията на хазартната игра „Стани милионер“ установи, че обажданията към потребителите внушават, че участието им е безплатно, а в същото време техните отговори се таксуват.

Според КЗП заблуда се съдържа и в текстовете на подканващите sms. Те създават впечатление у потребителите, че вече са избрани за участие в разпределянето на наградите и единствено е необходимо да се обадят или изпратят sms.

До момента в Комисията са постъпили над 260 жалби във връзка с играта „Стани милионер“. Най-често потребителите се оплакват от постоянни sms атаки и заблудата, че играта е безплатна.

#мобилни оператори #Mtel #Globul #Vivacom #Комисията за защита на потребителите #КЗП #Веселин Златев #председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници