БСП ще поиска данни за концесията за добив на въглища в Пернишко

БСП ще поиска данни за концесията за добив на въглища в Пернишко
A A+ A++ A

Депутати от БСП, водени от Елена Йончева, ще поискат днес от Министерството на енергетиката информация относно концесия за добив на въглища в Пернишко.

Причината е местна мина, усвоила десетки декари земеделска земя за въгледобив, без промяна на предназначението й и без съгласието на собствениците. Миналата седмица хората от село Дивотино излязоха на протест, а областният управител на Перник Ирена Соколова заяви, че фирмата-концесионер ще бъде санкционирана.

Председателят на БСП Корнелия Нинова и Елена Йончева посетиха селото през уикенда.

Нинова е разпратила писмо до депутати и лидери на партията по места, с което ги задължава да се срещат с браншови и неправителствени организации и да събират сигнали срещу правителството. Преди време Нинова публично обяви, че ще събира факти и данни за злоупотреби, далавери или корупция на управляващите по места, предаде "24 часа".

Социалистите чакат и разрешение от пътната агенция да вземат проби от 46 конкретни участъка по магистралите и да ги дадат за изследване в независима международна лаборатория. Според Нинова така те щели да успеят да докажат, че магистралите са строени некачествено. БСП дори са заявили готовност партията да плати за изследването.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници