Манолова иска среща с ЦИК заради хората с увреждания

Манолова иска среща с ЦИК заради хората с увреждания
A A+ A++ A

Ммбудсманът Мая Манолова и Конфедерацията на независимите синдикати в България(КНСБ) искат среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с предстоящите Европейски избори, съобщават от институцията.

Според Маналова и синдикалистите преди дни е приет доклад на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), който създава пречки за гласуване пред хората с увреждания.

Омбудсманът смята, че докладът създава организационни и технически пречки пред милиони граждани на ЕС, защото решенията му не отчитат специфичните потребности на хората с увреждания.

Заключението, според Манолова и КНСБ, важи още повече за България, която все още поставя бариери пред вота на хиляди български граждани.

След срещи с най-големите организации на хората с увреждания, омбудсман и синдикати са готови със серия от предложения, които да гарантират свободното право на гласуване на тези български граждани. 

Освен Манолова, КНСБ и ЦИК на разговора са поканени и представители на най-големите организации на хората с увреждания и представители на Агенцията на ЕС за основните права (FRA).


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници