Спецсъдът отказа да пусне Сергей Костов от ареста

Спецсъдът отказа да пусне Сергей Костов от ареста
Сергей Костов е зад решетките вече близо четвърти месец и поиска да излезе, защото според защитата му за това време не е извършено нито едно действие по разследването.
A A+ A++ A

Апелативният специализиран съд отказа да пусне от ареста Сергей Костов, обвинен като участник в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Сергей Костов е зад решетките вече близо четвърти месец и поиска да излезе, защото според защитата му за това време не е извършено нито едно действие по разследването с негово участие, предаде БГНЕС.

Адвокатите заявиха още, че не са събрани нови доказателства в подкрепа на обвинителната теза. Напротив, разпитани са други двама обвиняеми, които според защитата, я разколебават.

Друг мотив да поискат да излезе от ареста, който и самият Сергей Костов изложи, е болната му непълнолетна дъщеря, за която той трябва да се грижи.

Прокуратурата обаче обърна внимание, че обвиняемият има обременено съдебно минало, той има и второ обвинение - за държане на огнестрелно оръжие без разрешение.

Апелативният специализиран съд отказа да пусне Сергей Костов от ареста. Според магистратите обясненията на другите двамата обвиняеми не разколебават обоснованото предположение, че действително Костов е участвал в група за разпространение на наркотици.

Според тях има опасност той да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан 9 пъти.

#Апелативен специализиран съд #престъпна група #разпространение на наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници