Германия расте, Франция стагнира през втората четвърт

Германия расте, Франция стагнира през втората четвърт
Снимка: capreform.eu
A A+ A++ A

Предварителният БВП на Германия за втората четвърт на 2012г. (на сезонно-осреднена база) отчете по-силен от очакванията ръст от 0.3% на тримесечна база при средни прогнози на пазара за повишение с 0.2%.

Новият растеж идва след солидният растеж с 0.5% на тримесечна база за първата четвърт на годината, предаде money.bg, цитирайки германската статистика.

На годишна база предварителният, БВП на Германия за втората четвърт на 2012 г. покачва с 1.0% на годишна база (при средни прогнози на пазара за 0.9% г./г.) след 1.2% годишна база за първата четвърт на годината.

На несезонно-осреднена база, БВП на Германия за втората четвърт на 2012 г. покачи с 0.5% на годишна база.

От немската статистика (Destaris) посочиха, че износът и вътрешното потребление оказват позитивен принос за икономическия растеж през Q2 на годината, докато инвестиции спадат и оказват негативно влияние върху БВП на водещата икономика в Еврозоната.

В същото време предварителният БВП на Франция за втората четвърт на 2012 г. отчете отново липса на растеж (0.0% на тримесечна база), но при прогнози на пазара за спад с -0.1%, след икономическата стагнация (0.0% на тримесечна база) и през първата четвърт на годината, показват данните на френската статистика Insee.

На годишна база, предварителният БВП на Франция за Q2 на 2012г. покачва с 0.3% при прогнози за 0.2%, след 0.3% на годишна база за първата четвърт на годината.

Така втората по сила икономика в Еврозоната не успява да отбележи растеж за трето поредно тримесечие.

#еврозоната #еврозона #стагнация #икономически растеж #Германия #Франция #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници