МВР и Сикрет сървис заедно борели фалшива валута и киберпрестъпност

МВР и Сикрет сървис заедно борели фалшива валута и киберпрестъпност
Цветан Цветанов и новия директор на офиса на Сикрет сървис в Рим специален агент Маркъс Снайп се срещнаха в кабинета на министъра. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Секретните служби на САЩ и България си сътрудничат отлично срещу производството на фалшива валута и срещу киберпрестъпността, отчетоха вътрешният министър Цветан Цветанов и новия директор на офиса на Сикрет сървис в Рим специален агент Маркъс Снайп.

В хода на разговорите в кабинета на българския вътрешен министър двамата отбелязаха постигнатото изключително добро оперативно сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В момента Маркъс Снайп ръководи операциите в офиса на Сикрет Сървис в Рим, който е регионален офис, покриващ 54 страни от Близкия изток, Балканите, Южна Европа и Африка.

В негова юрисдикция попадат офисите в Букурещ, София, Претория, Южна Африка, и Аман, Йордания.

Цветан Цветанов обсъди с Маркъс Снайп възможността за обучение на служители от МВР, като подчерта, че голяма част от ръководния състав на МВР е преминала през обучителни курсове именно в Сикрет сървис.

„България вече не е в списъка на Сикрет Сървис на страните, произвеждащи фалшива валута и застрашаващи американския долар," увери Маркъс Снайп.

По думите му причина за това са успешните операции за предотвратяване на производството на фалшива валута и постигнатото изключително добро сътрудничество между ГДБОП и Сикрет сървис.

Цветан Цветанов не пропусна да благодари за участието на директора на федералната агенция Марк Съливан в първата регионална конференция на страните от Югоизточна Европа по киберсигурност и киберпрестъпност.

В срещата участваха главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров и Карлос Кастро – представител на Сикрет сървис в София.

#Цветан Цветанов #МВР #Сикрет сървис #киберпрестъпност #фалшива валута #Калин Георгиев #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници