Каракачанов: Имаме двама депутати, пръв ме поздрави Борисов

Каракачанов: Имаме двама депутати, пръв ме поздрави Борисов
A A+ A++ A

Имахме най-подготвената листа - Ангел Джамбазки е шестият най-авторитетен евродепутат от всички 751. Андрей Слабаков е нашият най-вероятен втори депутат. Това каза вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за 24 часа.

Той отдава успеха на Воеводите на ясните принципи, които партията изповядвала и каузите, които е защитавала - "винаги в полза на нормалния българин."

"Не сме лъкатушили - а на Изток, а на Запад, а наляво, а надясно", категоричен е Какарачанов.

Той за пореден път коментира и отношенията в малката коалиция "Обединени патриоти", които се обтегнаха допълнително след края на изборите. Вицепремирът твърди, че е поведението на "Атака" било изключително враждебно. От партията на Волен Сидеров атакуваха сериозно лидерът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки, който от своя страна обяви, че ще търси правата си в съда.

Каракачанов сподели, че пръв да го е поздравил му се е обадил премиерът Бойко Борисов.

"Забележете, депутати от БСП ми се обадиха да ме поздравят за добрия резултат на ВМРО. Обадиха ми се всякакви други представители на политически формации, с които сме били конкуренти. Но от моите коалиционни партньори не ми се обадиха.Така са преценили... Единствено Валери Симеоно звънна на Джамбазки", разочарован е той.

Министърът на отбраната обяви, че евродепутатите на ВМРО ще се присъединят отново към групата на Алианса на консерваторите и реформистите, дори и да бъде създаден нов националистически блок в Европейския парламент.

"Там е нашето място, не в крайните движения. които искат разпускане на Европейския съюз. Нашето убеждение винаги е било, че мястото на България е в ЕС", поясни Каракачанов.

Относно очакваното решение по сделката със закупуването на американските изтребили F-16, лидерът на ВМРО разказа, че разговорите продължават, но някои от параметрите в договора не са добре изчистени и не звучали добре от гледна точка на българския финансов интерес. По думите му до края на юни най-късно вече ще има яснота дали се отива към подписване на договора или не.

Попитан дали според него предсрочни парламентарни избори стоят на дневен ред, Каракачанов отговори:" Не стоят. На дневен ред е един откровен разговор в общестовто за някои основни приоритети, а не и как да бъдат решавани някои проблеми, които хората очакват. Например интеграцията на циганското население, битовата престъпност и демокрафската криза."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници