Слънчево и топло, от следобед започва заоблачаване от запад

Слънчево и топло, от следобед започва заоблачаване от запад
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, и до полунощ, главно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - няма да се променя съществено.

Над планините преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 19 градуса, на 2000 метра – около 11.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В след обедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 22-25 градуса. Температура на морската вода е 16-20. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници