Намериха Стоян Зайков край Долна Баня, застреля се преди да го арестуват

Намериха Стоян Зайков край Долна Баня, застреля се преди да го арестуват
МВР
A A+ A++ A

Издирваният за две убийства Стоян Зайков бе открит снощи, но преди да бъде арестуван се е самоубил. Той е бил засечен в района на Долна Баня. „При полицейска операция е бил обграден от сили на Специализирания отряд за борба с тероризма, Главните дирекции „Гранична полиция” и „Национална полиция”, Жандармерия и отряда „Кобра” при СДВР. При опит да бъде задържан е открил огън по полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба, според инструкциите. Чул се е изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си“, съобщи на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Искам да благодаря на колегите, които 20 дни не се прибираха и бяха в гората денонощно. Доволен съм, че в крайна сметка никой от тях не пострада. Разбирам, че гражданите бяха под страшен стрес, но вече могат да си отдъхнат, заяви министър Младен Маринов. Той уточни, че в операцията по издирването на заподозрения Стоян Зайков са били предприети различни издирвателни действия с технически средства, фотокапани, направен е бил анализ на движението на беглеца. На тази база са били предприети действия по отвличане на вниманието му.

Акцията по издирването и залавянето на Зайков бе коментирана и от директора на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов. „От направените анализи и профила, изготвен от психолозите от Института по психология на МВР, беше установено движението на издирвания и изяснено, че през последните дни той е пребивавал в района от Горна Василица, Долна Баня, с.Костенец и Вили Костенец, Св.Спас, където в разбити къщи по безспорен начин бе доказано присъствието му. Снощи, при  скрито наблюдение и колеги на обход в района забелязаха лице, което отговаря на описанието на издирвания. Предприети са действия за заграждането му, когато от полето се чуват изстрели. Незабавно са сформирани екипи, присъединени са служителите от  оперативния щаб и са насочени към мястото. Дадени са предупредителни изстрели. Спрямо  издирвания не е употребявано оръжие или физическа сила. По случая е образувано следствено дело, в рамките на което ще бъдат изяснени обстоятелствата. Предстоят множество експертизи. Благодаря на всички служители на МВР, участвали в издирването“, заяви Спасов.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници