955 млн. потребители имали Фейсбук до края на юни

955 млн. потребители имали Фейсбук до края на юни
552 милиона от потребителите на Фейсбук влизат в социалната мрежа всеки ден, а американците прекарват там средно по 7 часа. Снимка: mashable.com
A A+ A++ A

Социалната мрежа Фейсбук е имала 955 милиона активни посетители в края на юни и отбелязва повишение с 29% на годишна основа.

552 милиона от тях влизат всеки ден, сочат данни, публикувани от кабинета за изследване на поведението на потребителите „Нилсен" и цитирани от АФП и БГНЕС.

Потребителите стават все по-мобилни като 543 милиона влизат поне веднъж месечно от мобилния си телефон, скок с 67% спрямо 2011 г., сочат данни на Фейсбук, оповестени във вторник.

Последните данни на „Нилсен" показват, че използването на социалната мрежа расте непрекъснато, като в края на юни се е установило на 7 часа месечно за американските потребители спрямо 5,18 часа месечно за французите.

Според Фейсбук 235 милиона потребители в света играят всеки месец на игрите в социалната мрежа спрямо 205 милиона миналата година или повишение с 14,6%.

Това е разширяващ се пазар за компаниите, разработващи игри, най-вече европейските, и позволява развиването на „по-динамична отвсякога екосистема", смятат от Фейсбук.

#Фейсбук #потребители #социална мрежа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници