Apple твърди, че е изгубила продажбите на 2 милиона броя iPhone и iPad заради Samsung

Apple твърди, че е изгубила продажбите на 2 милиона броя iPhone и iPad заради Samsung
A A+ A++ A

Несъмнено една от любопитните тези, които очаквахме по време на делото на Apple срещу Samsung, беше в каква степен от американската компанията смятат, че продуктите на Samsung са навредили на продажбите й. Тази информация се появи в края на речта на адвоката на Apple Тери Музика, според която в резултат на конкуренцията на Samsung, Apple са загубили от продажбите на 2 милиона iPhone и iPad на обща стойност 488,8 милиона щатски долара. В изчисленията на загубите Музика е използвал както печалбата на Samsung от продуктите, нарушаващи патентите на Apple и таксите за същите тези патенти, така и печалбата, която Apple евентуално са изгубили вследствие действията на Samsung.

Корейците обаче не остават длъжни на Apple и адвокатът им успя да накара Музика да признае, че има различни начини, по които да се изчислят загубите на Apple. В същото време Музика не е намерил за необходимо да обясни на журито какви биха били приходите и печалбата на Apple без действията на Samsung. Освен това се оказва, че Apple са платили 1,75 милиона долара на екипа на Музика, за да изчисли исканата от Apple сума за нарушените от Samsung патенти. Освен това адвокатът на Samsung отчита факта, че при старта на продажбите на iPhone 4 от Apple не са разполагали с достатъчно налични бройки, за да удовлетворят търсенето на пазара, което със сигурност би се отразило на изчисленията, представени от Музика.

Що се отнася пък до сумите, които Apple иска Samsung да платят за нарушените патенти, познатият ни вече Борис Текслър е признал пред защитата на Samsung, че Apple до този момент не е искала подобни суми за лицензиране от нито един партньор, но отбелязва и че компанията обикновено не продава лицензи точно за тези патенти.

http://www.theverge.com/2012/8/13/3239670/apple-rests-case-damages-expert-samsung-trial

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници