Фандъкова: Естакадата на Телевизионната кула готова до ноември

Фандъкова: Естакадата на Телевизионната кула готова до ноември
Кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София трябва да е готово до ноември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В края на ноември тази година се очаква да завърши строителството на кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София на бул. "Пейо Яворов" и бул. "Драган Цанков", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Фандъкова и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов участваха в редовната оперативка на строителните работи, за да проверят как се движи обектът, чийто строеж започна на 10 април 2012 г.

„Малко над 5 пъти ще се намали времето за престой в района на Телевизионната кула след завършването на кръстовището на две нива на булевардите „Пейо Яворов" и „Драган Цанков" в София", каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов след инспекция на строителните работи, предаде агенция Фокус.

„В пъти ще се подобрят показателите по отношение на екологичния фон, качеството на въздуха и нивата на шума след пускането в експлоатация на кръстовището на две нива на Телевизионната кула. В момента замерванията показват между 8 и 10 минути престой в това кръстовище в пиковите часове. След пускането на съоръжението максималното време за преминаване е до 2 минути в зависимост от направлението", обясни зам.-кметът.

„Най-важното е не само, че ще се спестява време, а и вредни емисии във въздуха. Около 15-20% показват разчетите, че намаляват вредните емисии", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Ефектът от този проект ще бъде и цялостна подмяна на настилката на бул. „Драган Цанков", за да не продължаваме да кърпим дупки", каза тя и допълни: „Кръстовището на Телевизионната кула е подобно на това при кв. Драгалевци и Околовръстния път, което всички оценяваме и харесваме".

„Ремонтът на бул. „Цариградско шосе" никога не е бил залаган, за да се отлага. Няма как да затворим едновременно и бул. „Цариградско шосе" и бул. „Драган Цанков". Затова и следващото кръстовище се предвижда се работи следващата година. Това е кръстовището на Семинарията. То е включено в общия проект за ремонти в столицата и в момента се проектира", каза още тя.

#Йорданка Фандъкова #кмет на София #заместник-кмет #естакада #кръстовище на две нива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници