Граждани заплашиха да протестират пред дома на Фандъкова всяка вечер

Граждани заплашиха да протестират пред дома на Фандъкова всяка вечер
На 15 август кметът Йорданка Фандъкова инспектира изграждането на друго кръстовище на две нива - това на бул. „Драган Цанков" до Телевизионната кула. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданите от района на столичния бул. „Иван Гешов" се заканиха всяка вечер да протестират пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Хората се оплакват от наднормен шум и имат различна идея от тази на общината как това да спре, предаде БНР.

Спорът е за кръстовището на бул. „Иван Гешов" и улица „Св. Георги Софийски". Общината предвижда движението там да стане на две нива, а хората от квартала искат тунел и дори са изчислили, че дължината му трябва да бъде 330 метра и само така шумът ще спре.

Архитект Димитър Димитров, който живее наблизо, нарече проекта на общината „транспортно неефективен, екологично несъстоятелен и шумово убийствен".

„Шумът, който се очаква, е два пъти над нормите, над 85 децибела. Това е пределът за дискотеки," допълни Димитър Димитров.

Заместник-кметът Любомир Христов заяви, че не е съгласен с твърденията на протестиращите.

Той подчерта, че не би се съгласил с твърденията на част от хората и че търсейки поле за собствена изява, си позволяват да си играят със страховете и притесненията на хората, които живеят в този район, а това не било особено коректно.

Протестиращите искат лична среща с кмета Йорданка Фандъкова.

Определят й такава в сряда вечер в 19:30 пред блок 119 на бул. „Иван Гешов". Ако не отиде, всяка вечер ще ходят пред дома й.

#Йорданка Фандъкова #естакада #кръстовище #кръстовище на две нива #шум #Димитър Димитров #архитект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници