„Обединени патриоти“ не се отзоваха на срещата на БСП за субсидиите

„Обединени патриоти“ не се отзоваха на срещата на БСП за субсидиите
A A+ A++ A

Представители на „Обединени патриоти“ не дойдоха на инициираната от БСП среща за размера на партийните субсидии.

Срещата трябваше да се състои в 11.00 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание. От страна на ПГ на „БСП за България“ присъстват заместник-председателите на групата Драгомир Стойнев и Георги Свиленски, секретарят Филип Попов и народният представител проф. Румен Гечев.

На срещата трябваше да се обсъдят приетите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 г., предложени от управляващите за намаляване на размера на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас.

Инициирането на подобни срещи бе възложено на парламентарната група на „БСП за България“ от Националния съвет на БСП.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии, предава „Фокус“. Членовете на Националния съвет се обединиха около позицията „за“ намаляване на партийната субсидия, но не на 1 лв.

От БСП вече поканиха на разговор ГЕРБ, които отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »