Искат 18 г. затвор за акушерката, която преби малката Никол

Искат 18 г. затвор за акушерката, която преби малката Никол
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която беше заснета как удря бебе на четири дни. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено.

Инцидентът стана през април 2015 година в Столичната болница "Софиямед". В резултат на боя, малката Никол получи множество наранявания на черепа и тялото и отключва епилепсия, която семейството продължава да лекува.

Софийският апелативен съд изслуша пледоариите по делото и обяви, че ще излезе с решение до два месеца. Според експерти, това означава, че или ще препотвърди присъдата на първа инстанция от 18 години затвор или ще разпореди делото да бъде върнато обратно. В този случай обаче със сигурност няма как Ковачева да бъде оправдана.

Родителите на пострадалото момиченце настояват за доживотна присъда. Твърдят, че за по-малко от два часа детето е получило 30 удара по главата и тялото, след което изпаднало в кома и едва оцеляло.

Защитата на Емилия Ковачева пък настоява за по-леко наказание с аргумента, че в случая става дума не за опит за убийство, а за причиняване на телесна повреда.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »