Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро

Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро
A A+ A++ A

Тръжната процедура за Лот 1 ще приключи съвсем скоро. За Лот 2 очакваме да мине обжалването. Това каза регионалният министър Петя Аврамова за напредъка на изграждането на пътя Мездра-Ботевград на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, предаде „Фокус“.

„Пътят Мездра-Ботевград е един от приоритетите на правителството, както и всички останали магистрални отсечки“, заяви тя и припомни, че на 12 октомври 2018 г. АПИ стартира обществените поръчки за избор на изпълнител за изграждане на 33 км от трасето между Мездра и Ботевград. Министърът обясни, че този участък е в най-напреднала фаза от цялото трасе от Видин до Ботевград. „Участъкът е разделен на две и е един от най-сложните, които трябва да бъдат изградени“, коментира Петя Аврамова.

„Лот 2 вече има избран изпълнител. Началото му е от Мездра и приключва при км 174. Стойността на обекта е малко над 222 млн. лева“, поясни регионалният министър и допълни, че в момента има обжалване на процедурата в КЗК. Министърът отбеляза, че проектът е с 4 ленти и има нови мостови съоръжения над река Искър и над Малка река. „За Лот 1 също е обявена процедура за избор на изпълнител. Открита е процедура и за избор на консултантската услуга за строителен надзор“, съобщи Аврамова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници