Варненци протестират срещу колите в Морската градина във Варна

Варненци протестират срещу колите в Морската градина във Варна
A A+ A++ A

Граждани от сдружение "Варна диша” и велоклуб "Спартак” във Варна се обявиха срещу колите и паркингите в Морската градина.

Вчера в Морската градина румънски гражданин при маневриране на паркинг удари дете и то загина на място. Паркинг в парка не може да има, категорична бяха гражданите. Те излизат на протест тази вечер от 18:30 ч. пред Община Варна.

Според представителите на двете граждански организации отговорни за трагедията са правно-нормативният отдел на Община Варна и Варненският административен съд, защото е отменена заповед на кмета за спиране на движението на автомобили в морската градина. "Те премахване на знака B2, който е ясен за всички шофьори, че забранява влизането на МПС в двете посоки”, обясниха още гражданите. 

Колите в парка трябва задължително да бъдат спрени, защото създават риск за децата, а и зелените площи стават все по-малко, категорични са те.

Зам.-кметът на общината Тодор Иванов обясни, че се борят срещу автомобилите – има поставени знаци, КПП-та и общинска полиция в морската градина. "Хората, които живеят, тук заведоха дела и се съобразихме с решението на съда за достъпа наколи”, обясни още зам.-кметът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »