Цветанов: Взривът на „Кошарите" е опит за сплашване

Цветанов: Взривът на „Кошарите" е опит за сплашване
На снимката: Бизнесменът Коко Динев след показания в СДВР за взрива до ресторанта му, 16 август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бомбата, която избухна в четвъртък пред столичния ресторант „Кошарите", е опит за сплашване на собственика му, бизнесмена Коко Динев, според вътрешния министър Цветан Цветанов.

„Видно е, че е опит за сплашване. Много е важно в подобни ситуации самите потърпевши да съдействат на разследването", каза в предаването „Тази сутрин" по Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с взрива пред ресторант „Кошарите" в София.

Собственикът на ресторанта Коко Динев е съдействал, но има още какво да се желае, допълни министърът. Самият Динев определи взрива като опит за "дискредитация".

„Всеки, който извършва или осъществява нерегламентирана в закона дейност, има пълното основание да се притеснява. В момента са много лицата, които са на оперативен контрол", каза Цветанов.

Ресторантът "Кошарите" в столичния квартал "Лозенец" е собственост на известния бизнесмен с връзки във фолка Коко Динев.

Самоделната бомба е била поставена от външната стена на входа на известния ресторант в квартала - около преддверието. Тротиловият еквивалент е около 200 грама. Вижда се, че има паднала мазилка и интериорна стена. Счупени са част от лампите. В една от стените, която е напукана, се вижда дупка, където най-вероятно е бил поставен взривът. Няма пострадали хора.

Сигналът е подаден тази сутрин към 04.27 часа. Според разследващи най-вероятната причина за взрива е сплашване. Очевидец разказа, че по-рано са чували музиката от заведението, дразнело ги, но тази нощ нищо не са чули. Мъж, който живее в непосредствена близост до заведението, заяви, че музиката не е била силна.

Заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов заяви, че е започнало досъдебно производство за взрива.

#Константин Динев #Коко Динев #ресторант „Кошарите" #квартал „Лозенец" #самоделна бомба #МВР #взрив #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници