Обама пак си избра Байдън за вице

Обама пак си избра Байдън за вице
Президентът на САЩ Барак Обама (вдясно) отново избра Джо Байдън (вляво) за свой кандидат за вицепрезидент. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Белият дом съобщи, че Джо Байдън остава подгласник на президента Барак Обама в президентските избори в САЩ на 6 ноември.

Байдън отново е изборът на Обама за вицепрезидент на САЩ въпреки поредния гаф на първия, който накара републиканците да искат заменянето му, предаде АФП, цитирана от агенция БГНЕС.

В сряда бившият кандидат-президент от Републиканската партия Джон Маккейн например заяви, че би било "разумно" от страна на президента Обама да смени Байдън с държавния секретар Хилари Клинтън, но веднага добави, че "това очевидно няма да стане".

Джо Байдън, който е известен с редовните си словесни гафове или хапливи изявления, заяви във вторник в щата Вирджиния, известен с робството в миналото, че предложенията на републиканския кандидат Мит Ромни за банките са все едно американците "да бъдат оковани във вериги".

На снощния си редовен брифинг говорителят на Белия дом Джей Карни беше помолен за коментар по този въпрос и заяви, че позицията на демократите е известна. "Това е въпрос, който беше решен доста отдавна", подчерта той.

#Барак Обама #Джо Байдън #Президент на САЩ #САЩ #вицепрезидент на САЩ #президентски избори #Вирджиния #Мит Ромни #Републиканска партия #републиканци #Джон Маккейн #демократи #Демократическа партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници