Руският съд призна "Пуси Райът" за виновни в хулиганство

Руският съд призна "Пуси Райът" за виновни в хулиганство
Мария Алехина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцевич от руската пънк група "Пуси Райът" бяха признати за виновни в хулиганство заради антипутинска проява. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Московски съд призна членовете на пънк групата "Пуси Райът" в хулиганство.

Мария Алехина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцевич не получават оправдателна присъда за своето „вандалско" поведение в храма "Христос Спасител" в Москва, където отслужиха т.нар. молебен срещу Владимир Путин.

Прокуратурата поиска всяка от трите жени от групата да получи по три години лишаване от свобода. Обвинението е "хулиганство".

На 23 февруари „Pussy Riot" извърши станалия вече известния по цял свят пънк-молебен в храма „Христос Спасител". С маски на главата и електрически китари те изпяха песен с критики към връзката между църквата и политическата власт.

Момичетата се помолиха Русия да се освободи от Владимир Путин. Случаят предизвика бурни полемики в руското общество и призиви от чужбина за освобождаването на певиците. За тях се застъпи и Мадона по време на концерта си в Русия.

Самият Путин в началото на месеца заяви, че не подкрепя строго наказание за трите музикантки, въпреки че ги укори за постъпката им. Според наблюдатели това е предизвестие за мека присъда.

Очаквайте подробности.

#Руската Православна църква #Русия #съд #църква #Москва #Пуси Райът #президент на Русия #Владимир Путин #Pussy riot #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници