Активистка на ФЕМЕН се съблече за „Пуси Райът"

Активистка на ФЕМЕН се съблече за „Пуси Райът"
С надпис „Освободете Райът" на голите си гърди активистка на ФЕМЕН наряза кръст, издигнат в памет на жертвите на репресиите на Сталин в Русия, за да подкрепи „Пуси Райът". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Активистка на украинската организация ФЕМЕН протестира с голи гърди и резачки в подкрепа на руската пънк група „Пуси Райът".

По-рано трите момичета от групата бяха признати за виновни по обвинение в хулиганство заради своя „молебен" срещу президента Владимир Путин на 21 февруари.

Облечена само с къси панталони и ботуши, Инна Шевченко, която беше написала на гърдите и ръката си „Освободете Райът", наряза кръст, издигнат в памет на жертвите на репресиите на Сталин в Русия.

Нейният протест започна преди московски съд да произнесе осъдителна присъда по делото срещу трите жени, които организираха протест в катедралата „Христос Спасител".

Организацията ФЕМЕН „изразява подкрепата и солидарността си с руските си колежки от групата „Пуси Райът" в деня на произнасянето на присъдата срещу тях", съобщи групата на своя блог.

В Москва съдия Марина Сирова заяви, че трите жени от групата, които призна за виновни, са „планирали внимателно" действията си на 21 февруари в катедралата „Христос Спасител".

Прокуратурата поиска три години изправителен труд по обвиненията в хулиганство, мотивирано от религиозна омраза.

Други протести и шествия се очаква да се проведат в цял свят в подкрепа на трите момичета от „Пуси Райът".

#„Пуси райът" #ФЕМЕН #Украйна #Русия #Владимир Путин #Марина Сирова #молебен #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници