Румен Петков: Удовлетворен съм от отстраняването на директора на Софийския затвор

Румен Петков: Удовлетворен съм от отстраняването на директора на Софийския затвор
A A+ A++ A

Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор – единствено от АБВ настояхме това да се случи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод уволнението на директора на Централния Софийски затвор Десислав Трайков. В свое телевизионно участие Румен Петков поиска в четвъртък до обяд премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор.

Петков отправи това искане до министър-председателя във връзка с информацията, че наркобосът Будимир Куйович е арестуван на магистралата, докато излежава присъда. „Оценяваме по достойноство факта, че премиерът го отстранява“, посочва още Румен Петков.

„Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор г-н Трайков. Единствено ние от АБВ настояхме този човек да бъде отстранен поради неадекватното си отношение към един закоравял престъпник, производител и трафикант на наркотици, човек, за който ползването на фалшиви документи е въпрос на необходимост. Отстранявенот му е знак, че могат да се решават нещата в правилната посока. Когато от АБВ настояхме за отстраняването, сме го направили със съзнанието, че българинът се нужаде от усещане за справедливост. Една малка, но добра стъпка. За всички трябва да е ясно, че АБВ ще продължава да следи за правоохраната и правораздаването и ще търси отговорност от всички държавни служители, които с действията си подкопават усещането за сигурност и справедливост и работят против държавния и обществения интерес“, заяви още Румен Петков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници