Телефоните на Jolla с MeeGo ще поддържат и приложения за Android

Телефоните на Jolla с MeeGo ще поддържат и приложения за Android
A A+ A++ A

Jolla е финландска компания, която възнамерява да продължи работата по платформата MeeGo и я използва в свои мобилни телефони, първия от които очакваме да видим до края на годината. Един от основните проблеми пред тази инициатива е малката екосистема около платформата, която не осигурява достатъчен избор от мобилни приложения. Jolla обаче има решение на това - от интервю на финландското издание 3T с шефа на компанията Юси Хурмола става ясно, че телефоните на Jolla ще поддържат разнообразни приложения - HTML5, написани с Qt и дори такива за Android. Това ще стане чрез технология, добавяща допълнителен слой на софтуерна съвместимост.

Според Хурмола платформата ще има много по-модерен интерфейс от този на Android и iPhone, който е останал относително статичен през последните 5 години. От интервюто разбираме и това, че първото устройство ще е с дисплей с диагонал 3,5", но компанията обещава и модел с по-голям екран.

Интересно ще бъде да видим до каква степен ще е осигурена съвместимост с Android. RIM осигурява подобна възможност за таблета PlayBook, но по различни причини засега тя не успя да помогне съществено за популяризирането му.

http://www.arcticstartup.com/2012/08/20/jolla-mobile-app-ecosystem

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино