Премиерът: България срещу Русия не работи, само срещу определени личности

Премиерът: България срещу Русия не работи, само срещу определени личности
МС
A A+ A++ A

Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира така, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод изказани коментари за връзка между позицията на МВнР за 9 септември и шпионския скандал, предаде БГНЕС.

Премиерът припомни разследвания срещу други знакови руски олигарси преди години – Майкъл Чорни и Денис Ершов, които „се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят заедно с, изрично подчертавам, партньорски други служби, прави го и Прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес“.

„Този процес ще се движи на база на следствието, което тече“, категоричен е премиерът. Който смята и че всеки може да подкрепя когото иска – едните религията, други културата, трети Русия, четвърти – Америка.

„Но нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО го е имало тогава, сме приели пътя ЕС – НАТО. Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил в Кремъл и в Белия дом на камината. Има други, които за 3 години нито на едното, нито на другото място. Могат да си направят анализаторите изводи“, похвали се Борисов.

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам, заяви още Борисов.

Премиерът е на мнение, че „това, че някой си е правил среща, си е негова работа и ние не се бъркаме. Това, че има събори и хората пеят руски песни – си е тяхно право и ние по никакъв начин не сме саботирали, дори сме ги толерирали. Но службите работят срещу определени хора, не срещу Русия“.

За съжаление има бивши шефове на служби, които казват, че това било едва ли не наша дейност да им вземем електората. Едва ли не се поставят в услуга на тоя кръг от руската пропаганда“, завърши коментара си премиерът по двете най-наболели теми от последните дни. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »