Изверг насъскал питбула си срещу Мартин от Варна, който е с 18 ухапвания

Изверг насъскал питбула си срещу Мартин от Варна, който е с 18 ухапвания
A A+ A++ A

Кучето, което ме нападна, бе насъскано. Това каза пред камерата на Нова телевизия Мартин Янчев от Варна, който пострада след нападение от питбул.

Кървавата драма се разигра на метри от сградата на училище в събота срещу неделя около 1 часа през нощта. Кучето е било без намордник и каишка.

По времето на инцидента Мартин Янчев е бил с неговия приятел Николай Генов. Били близо до оживена улица в центъра на града, когато ги напада питбулът. Първо проявил агресия към Николай, след това и към Мартин. Той е с 18 нахапвания по едната ръка и краката. Двете деца на собственика стават свидетели на случилото се. 

„Кучето първо нападна мен, но успях да го отблъсна и казах на собственика да си го върже, за да не ухапе някой“, разказва Николай.

„Стопанинът на кучето каза, че то не хапе и го заведе при децата си. Те го гушнаха. Той се наведе и му каза нещо. Тогава изведнъж питбулът нападна приятеля ми“, добавя мъжът.

„Взехме салфетки от магазина и тогава собственика на кучето каза, че раните не били от неговият любимец. Не можело така да го нахапе“, каза Николай.

Той сподели, че е бил заплашван от собственика на кучето.

„След като привързах Мартин, той пусна кучето срещу мен. Успях да го изритам два пъти и се дръпна настрани“, уточни Генов.

Бащата на Мартин съобщи, че вече е сезирана Районната прокуратура. „Още вечерта Мартин е разпитван в 1 РПУ. За мен лично животните не са виновни, а собствениците на кучето”, каза той.

При пристигането си полицията е записала личните данни на собственика и пострадалите. 

Все още не е ясно дали стопанинът на животното е задържан.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници