С празненства за 60 000 лв. откриват новия лъч на метрото

С празненства за 60 000 лв. откриват новия лъч на метрото
Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова първи се возиха по новия лъч на метрото на 13 август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С празненства за 60 000 лв. без ДДС ще бъде отрит вторият лъч от софийското метро на 31 август.

„Метрополитен" ЕАД е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител „на дейността официална церемония по пускане в експлоатация на втори метродиаметър". Парите идват от оперативна програма „Транспорт", от която основно се реализира проектът, пише вестник „Сега".

Стойността е прогнозна, като поръчката е обявена само две седмици преди откриването - на 14 август, а срокът за подаване на офертите е до 22 август.

Критерият за избор е най-ниско подадената оферта, като кандидатите трябва да имат най-малко три събития по проекти на европейските фондове през последните три години.

Спечелилата конкурса фирма трябва да организира концерт с популярни музикални изпълнители с продължителност минимум един час.

Трябва да осигури монтаж и укрепване на покрита сцена с размери минимум 10 х 8 кв. м от стабилна метална конструкция и с подходящо здраво подово покритие. В поръчката са уточнени и техническите параметри за сцената и озвучаването.

Фирмата трябва да осигури украса от балони, както и професионално фото и видео заснемане на събитието и на самите станции.

Филмчето за откриването ще бъде с HD качество и ще бъде издадено в тираж 10 бройки. Ще бъде издаден и албум със снимки в тираж 1500 бр.

„Метрополитен" иска да бъдат подготвени и организирани 2 изложби на открито със заснетите снимки, които да бъдат изложени на централни места в София, в близост до станции от втория лъч на метрото.

Метрото ще бъде открито в края на месеца, като специално за случая ще дойде председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Вторият метродиаметър включва нови 11 станции от „Надежда" до „Черни връх".

#метро #„Метрополитен" #ДДС #празненства #сцена #изложба #Жозе Мануел Барозу #втори метродиаметър #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници