Над 400 „изгоряха“ за скорост в Сливенско за седмица, 20 останаха и без книжки

Над 400 „изгоряха“ за скорост в Сливенско за седмица, 20 останаха и без книжки
МВР
A A+ A++ A

От 30 септември до 6 октомври на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2209 моторни превозни средства и 2226 лица. Констатирани са 1084 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 901 фиша и 140 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 428 нарушения на скоростта. Издадени са 473 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен. В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 118 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 10 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София Бургас/ в района на Шивачево.

През изминалата седмица са установени 5 неправоспособни водачи, двама от които са употребили алкохол. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, 3 от тях са с алкохол над 1,2 промила.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 20 - за неплатени глоби, управление след употреба на алкохол, отказ да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и наркотици и за липса на застраховка „Гражданска отговорност“.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 109 фиша за неправилно паркиране. Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, отдаване на предимство на пешеходците, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »