Адвокатът на Полфрийман: Процедурата по преместването му от Бусманци е в ход

Адвокатът на Полфрийман: Процедурата по преместването му от Бусманци е в ход
A A+ A++ A

"Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от Бусманци и да отиде на външен адрес", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това. Чакам да разбера дали условията за изпълнени и ако са изпълнени, ще спазим процедурата", добави Маринов.

На 7-ми октомври ВКС проведе заседание, на което стана ясно, че в двумесечен срок ще произнесе решението си за съдбата на Джок Полфрийман.

Тричленен съдебен състав на същата съдебна инстанция, начело с Калин Калпакчиев, реши да пусне Полфрийман преди да е излежал пълната си присъда, тъй като прецени, че се е поправил, въпреки негативните становища на властите в затвора и на прокуратурата. Съдът се позова на мнение от председателя на Български Хелзинкски комитет Красимир Кънев, който обаче заяви, че не е изразявал положително становище за Полфрийман, а за дейността му в затвора.

От затвора Полфрийман беше отведен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като не разполага с лични документи. Към днешна дата Полфрийман има издадени лични документи и дори купен билет за пътуването си до Австралия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници