Зашиха глоба на варненка, разхождала кучето си в Морската градина без каишка

Зашиха глоба на варненка, разхождала кучето си в Морската градина без каишка
A A+ A++ A

Инспектори от дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" към Община Варна наложиха глоба от 100 лв. на жена, разхождала домашния си любимец - куче от порода наподобяваща "Дакел", без повод (каишка) в Морската градина. Това става ясно от решение на Районния съд в морската столица от 18 октомври тази година, образувано по жалба на ищцата.

Гражданката възразява срещу размера на наложеното й административно наказание, като твърди, че по време на рутинната проверка на 20.03.2019 г. контролните органи не са се легитимирали пред нея с документи, както и че не е разхождала свободно домашния си любимец, а му е оправяла повода.

Двамата инспектори категорично отричат тези факти. Те твърдят, че не само са се легитимирали, но и 10 дни по-рано отново в Морската градина са обърнали внимание на жалбоподателката да регистрира и чипира кучето си в Община Варна. Според служителите докато домашният любимец се е разхождал свободно, неговата стопанка стояла на пейка. Тъй като това е нарушение на разпоредбата на чл. 177 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, инспекторите съставили Акт.

Решението подлежи на касационно обжалване в 14-дневен срок от пред Административен съд - Варна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници