Новият-стар кмет на Бургас: Ще направя промени в екипа си

Новият-стар кмет на Бургас: Ще направя промени в екипа си
A A+ A++ A

Димитър Николов спечели убедително четвъртия си мандат и ще кметува в Бургас. Той получава подкрепата на близо 66 % от избирателите, според данни на екзитпола.

Той и водачът на листата на ГЕРБ проф.Севдалина Турманова застанаха пред медиите.

"Благодаря на всички бургазлии, които излязоха и гласуваха. Ускоряваме развитието на Бургас и продължаваме активно да изпълняваме предизборните си ангажименти. По време на кампанията от много срещи, които бяха проведени по всички населени места в общината чух доста предложения, критики и идеи за нови проекти. Всичко това ще бъде обобщено в бюджет 2020 година", каза Димитър Николов.

Той гарантира, че ще работи в диалог и разбирателство с всички групи в ОбС Бургас, ще се вслушва в техните предложения и ако са полезни за града ще ги подкрепя. Със сигурност ще има промени в екипа ми, намекна той.

Димитър Николов обясни ниската избирателна активност с това, че вотът в Бургас бе лишен от всякаква интрига. "По време на кампанията жителите не ме приемаха като кандидат за кмет, а като действащ, който едва ли не временно се среща с тях. Много хора днес ми се обадиха и ми казаха, че няма да отидат да гласуват, защото изборът ми бил сигурен", допълни Николов. Интересно е, че в ромските махали е най-ниска избирателната активност, допълни той.

"Имаше доста изказани лъжи, включително по мой адрес, както и за политиката, която провеждаме в Бургас. Бургазлии категорично показаха, че когато водеща е лъжата и манипулацията резултатът е точно обратното. Надявам се това да е добър урок за тези, които вадеха компромати. Това е непродуктивно. Избирателите са интелигентни и всеки може да направи правилния извод за себе си. Бургас подкрепи инициативата за ускоряването на това действие", заяви Николов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Местни избори 2019
Последно от Местни избори 2019

Всички новини от Местни избори 2019 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници