Продължава гасенето на пожарите в Рила и край Чипровци

Продължава гасенето на пожарите в Рила и край Чипровци
стоп кадър Нова
A A+ A++ A

И днес ще продължи  гасенето на пожара в алпийската част на Национален парк „ Рила“. Прокаран е път, за да могат високопроходими автомобили да стигнат до мястото, което ще се атакува от огнеборците от двете страни. Другият пожар, който избухна вчера между разложките села Горно Краище и Елешница, се доугасява.

Между гората и скалистата част в Националния парк „ Рила“ са направени широки полоси, така че огънят да не навлезе отново към дърветата. Каква ще бъде тактиката на повече от 180 огнеборци за  овладяване на огнищата, които са на 2000 метра надморска височина? Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие :

Още няколко дни ще продължи  работата на служителите от горите и Националния парк, пожарникари и военни в защитената територия.

Пожарът над село Горно Краище е овладян напълно и очакванията са до обяд да бъде потушен. 60 декара с 40 годишни борови дървета бяха изпепелени.

Междувременно се разраства се пламналият през почивните дни пожар в Чипровския Балкан. Стотици декари сухи треви и храсти са изгорели в местността Клисура край Чипровци.

Кметът Пламен Петков съобщи, че очакват хеликоптер и апелира към всички, които имат възможността да помогнат, да се включат в потушаването на пожара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници